Cari Blog Ini

Rabu, 15 Ogos 2012

Misteri pembinaan piramid terjawab

Sekian lama para saintis kebingungan tentang misteri pembinaan sebuah piramid yang menjadi antara binaan ajaib dunia. Teknologi bagi mengangkat batu-batuan besar mencapai ribuan kilogram hingga ke puncak bangunan belum dizahirkan di zaman itu. Apakah rahsianya?

Akhbar Amerika Times edisi 1 Disember 2006, menyiarkan berita saintifik yang mengesahkan bahawa Firaun menggunakan tanah liat untuk membina piramid! Menurut kajian itu, disebutkan bahawa batu yang digunakan untuk membuat piramid adalah tanah liat yang dipanaskan hingga membentuk batu keras yang sukar dibezakan dengan batu asalnya.

Al-Quran Ternyata Lebih Dulu Punya Jawapan
Jika difahami lebih dalam, ternyata Al-Quran telah mendedahkan hal ini 1400 tahun sebelem mereka mendedahkannya, perhatikan sebuah ayat dalam Al Quran yang berikut:

وَقَالَ فِرْعَوْنُ يَا أَيُّهَا الْمَلَأُ مَا عَلِمْتُ لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرِي فَأَوْقِدْ لِي يَا هَامَانُ عَلَى الطِّينِ فَاجْعَلْ لِي صَرْحًا لَعَلِّي أَطَّلِعُ إِلَى إِلَهِ مُوسَى وَإِنِّي لَأَظُنُّهُ مِنَ الْكَاذِبِينَ

"Dan berkata Fir'aun: 'Hai pembesar kaumku, aku tidak mengetahui Tuhan bagimu selain aku. Maka bakarlah Hai Haman untukku TANAH LIAT kemudian buatkanlah untukku bangunan yang tinggi supaya aku dapat naik melihat Tuhan Musa, dan sesungguhnya aku benar-benar yakin bahawa Dia dari orang-orang pendusta. "(Al-Qasas: 38)

Teruskan membaca di ronyanuar

Isnin, 11 Jun 2012

Potong video atau trim video

Banyak dari kita menonton video dalam format avi mkv samada ditonton di komputer atau disambungkan di TV. Walaubagaimanapun kebanyakkan filem yang punca asalnya dari muat turun selalunya mempunyai scene yang kurang menyenangkan atau lebih tepat keterlaluan. Bukan sahaja filem dari luar tetapi filem tempatan sekarang juga mempunyai adengan yang kurang menyenangkan maksud saya adengan berunsur ranjang.

Kadangkala apabila kita menonton bersama keluarga terasa amat memalukan apabila terdapat adengan ranjang yang berlebihan. Oleh itu software yang akan saya kongsikan bersama ini dapat menyunting atau memotong bahagian-bahagian yang tidak bersesuaian itu dan mengekalkan yang lain. Apa yang menarik potongan kepada video dapat dibuat serentak untuk beberapa potongan. Sotware yang saya maksudkan ialah SolveigMM Avi Trimmer + Mkv. Saya telah mencuba memotong beberapa video dan keputusannya amat mengkagumkan juga mudah diguna, malah yang menariknya ianya percuma.

DOWNLOAD DISINI percuma




Diharap dapat membantu anda bagi mendapat lebih masa berkualiti bersama keluarga tanpa rasa ragu-ragu.


System Requirements



shhhh: jangan risau system requirements di atas download dan install je.Kalau tak faham apa-apa tanya kat komen, saya try jawab. saya baru tonton chowkit, alamak adengan tu tak sesuai lah..